Zuid-Afrika plant netwerk voor hogesnelheidstrein

Na de succesvolle bouw van een eerste, korte hogesnelheidslijn voor het Wereldkampioenschap voetbal heeft Zuid-Afrika plannen om een netwerk aan te leggen tussen Kaapstad, Johannesburg en Durban.
Minister van Transport Sbu Ndebele legt de laatste hand aan de plannen, die later dit jaar aan de regering voorgesteld zullen worden. Volgens Ndebele is een hogesnelheidstrein essentieel voor een moderne staat. “Kijk naar Duitsland of Groot-Brittannië, en zelfs China is er een aan het bouwen”, zei de minister  op een persconferentie. “Het is een bijzonder efficiënte manier om mensen te vervoeren.”
Hoewel het plan verbindingen tussen Kaapstad, Johannesburg en Durban bevat, ligt de nadruk vooral op de laatste twee steden. De minister maakt zich sterk dat een reis tussen Durban en Johannesburg, die nu nog twaalf uur in beslag neemt, met de nieuwe lijn amper drie uur zal duren. De lijn kan ook het autoverkeer verlichten, dat regelmatig voor files zorgt op de N3, de drukste verkeersader in Zuid-Afrika.
Zuid-Afrika heeft momenteel al een stukje hogesnelheidslijn tussen Johannesburg, Pretoria en de luchthaven. Momenteel worden daar de laatste tests uitgevoerd voor de lijn in gebruik genomen kan worden voor de het voetbal-WK.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2781   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2781  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.