Zestig burgerdoden bij Amerikaans bombardement in Pakistan

Een aanval met een Amerikaans onbemand vliegtuig maakt tientallen doden in Pakistan. De vrees voor een negatieve terugslag in de publieke opinie groeit.
Een “drone attack” in Zuid-Waziristan maakte vandaag (woensdag) tientallen doden. De schattingen variëren, aangezien niemand een onafhankelijk onderzoek kan doen in de regio, maar meestal vordt gesproken over vijftig tot zestig doden.
De doden vielen vooral bij een tweede aanval, die plaatsvond terwijl mensen begrafenisgebeden hielden voor een zestzal mensen die bij een eerste aanval omgekomen waren.
Sommige berichten zeggen dat taliban-leider Baitullah Mehsud in de buurt was toen de eerste aanval plaatsvond, maar ook dat is niet bevestigd. Een woordvoerder van Mehsud bevestigde wel aan AFP dat er minstens een en wellicht drie leiders van de Tehrik-e-Taliban Pakistani omkwamen bij de aanvallen.
De militaire activiteit van zowel de Amerikaanse onbemande vliegtuigen als van het Pakistaanse leger in Zuid-Waziristan is de jongste week opvallend toegenomen. Bedoeling is duidelijk om de druk op Baitullah Mehsud op te voeren, nu het leger in de Swat vallei alvast aan de winnende hand is.
Lees ook de reportage “De strijd om de ziel van Pakistan” die op woensdag 24 juni in MO* verschijnt.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Over de auteur

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.