Wereldwijd protest tegen oorlog

Wereldwijd vindt zondag 18 maart een betoging plaats tegen de oorlog en bezetting, in Brussel start de optocht om 14 uur aan het station Brussel Noord. Dinsdag 20 maart is het precies vier jaar geleden dat de Amerikaanse president George W. Bush de oorlog verklaarde aan Irak.
Een coalitie van organisaties, verenigd in het anti-oorlogsplatform, roept iedereen op om zondag deel te nemen aan de manifestatie in Brussel. Ze doen dat op basis van een reeks eisen in een platformtekst, waarin ondermeer opgeroepen wordt om geen oorlog te starten tegen Iran. “Een militaire aanval tegen Iran zal desastreuze gevolgen hebben voor een regio die nu al erg instabiel is. Het Midden-Oosten heeft geen nieuwe oorlog maar vrede nodig. We roepen de Belgische regering op om zich binnen de EU en de NAVO te verzetten tegen elke militaire actie tegen Iran.”
Naar aanleiding van de betoging heeft Ludo De Brabander, de woordvoerder van het anti-oorlogsplatform, een opiniestuk geschreven op MO.be: “Vier jaar geleden begonnen de Verenigde Staten en hun bondgenoten aan een oorlog die we ondertussen als een van de grootste miskleunen in de geschiedenisboeken kunnen inschrijven. Het begon met een leugenachtig en manipulerend discours over massavernietigingswapens, over banden tussen Al Qaida en Saddam Hoessein tot het verdrijven van een dictatuur in het belang van het Irakese volk. Veel politici en journalisten slikten die misdadige onzin, tegen beter weten in”, schrijft De Brabander.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2781   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2781  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.