VDAB beloond voor bosuitbreiding

De Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB) wint de Bosereprijs 2010 van de Vereniging voor Bos in Vlaanderen. De organisatie plantte vorig jaar vijf nieuwe bossen, één in elke provincie, en de medewerkers zelf hielpen mee de boompjes planten.
Naar aanleiding van haar twintigjarig bestaan organiseerde de VDAB een personeelsactiviteit, waarbij op een dag tijd 8,58 hectare nieuw bos werd aangelegd, goed voor zo’n 20.000 bomen. Volgens de Vereniging voor Bos in Vlaanderen vormde de aanleg een perfecte illustratie van het doorgedreven milieubewustzijn van VDAB.
‘Organisaties als VDAB spelen een cruciale sociale rol in onze maatschappij, maar zal je misschien nog niet meteen associëren met de zorg voor het bos en ons leefmilieu. Het feit dat ze hieraan toch een dergelijk belangrijke bijdrage leveren, bewijst dat maatschappelijk bewuste organisaties ook hierin een belangrijke voortrekkersrol spelen’, zegt professor Bart Muys, voorzitter van de Vereniging voor Bos in Vlaanderen.
Weerman Frank Deboosere won vorig jaar de Bosereprijs omdat hij als voorzitter van Kom op tegen Kanker meer dan 300.000 boompjes aanplantte,  Minister van Staat Jean-Luc Dehaene kreeg in 2008 de Bosereprijs voor zijn inzet voor bosbehoud en bosuitbreiding in de Brusselse rand.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2798   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.