Brusselse festivalzomer dit weekend van start

Couleur Café geeft de aftrap van 27 tot 29 juni. Dit sympathieke festival is een muzikaal, pluricultureel, interdisciplinair en sociaal evenement met een uitgesproken groot- en hoofdstedelijk karakter. Via een sterk en feestelijk cultureel programma wil het festival het interculturele contact in de stad bevorderen en stimuleren. Couleur Café wil zeker geen eiland zijn en werkt nauw samen met de buurt- en jongerenverenigingen uit Molenbeek. Couleur Café is een tweetalige organisatie die erin slaagt jaar na jaar steeds meer Vlamingen aan te trekken.
Ieder jaar zakken ongeveer 10.000 mensen af naar het park aan de voet van de basiliek van Koekelberg. Daar wordt 3 dagen lang gefeest. Het muziekfestival Plazey biedt op 29 juni en 5 en 6 juli pop, rock, levenslied, bigband, fanfare en zelfs hedendaags klassiek. Maar er is meer. Het programma is doorspekt met gesproken woord, openluchttheater, dans en visueel spektakel, en voor de kinderen zijn er aparte activiteiten. Een festival dat met recht en reden een familiefestival mag worden genoemd.
Brosella is is dit jaar aan haar 32e editie toe. Het is een gratis familiefestival in het Groentheater aan de voet van het Atomium. “Brosella for the Kids” voorziet volop kinderanimatie. Het festival is oorspronkelijk een initiatief van de jeugddienst van de stad Brussel en vindt sinds 1977 elk jaar plaats tijdens het tweede weekend van juli. Zoals gewoonlijk staat de zaterdag in het teken van folk en is de zondag voorbehouden voor jazz. Het publiek krijgt een kwalitatief hoogstaande staalkaart aangeboden van hoe muzikanten van vandaag op een creatieve wijze omgaan met hun muzikale roots, en zich laten beïnvloeden door elementen uit allerlei stijlen, van klassieke tot experimentele muziek.
De vzw Monyama zet op 16 en 17 juli voor de 3de maal het Maisha Festival op in de slachthuizen van Kuregem in Anderlecht. Dit interculturele festival ontstond vanuit een duidelijk aanvoelen dat er nood is aan ontmoeting en uitwisseling tussen verschillende culturen. Maisha betekent “de wereld, het leven” in het Swahili. Via muziek en dans wordt het publiek uitgenodigd om actief te participeren. Op die manier wil de organisatie een brug te slaan tussen de verschillende gemeenschappen in Brussel en een vruchtbare culturele uitwisseling tot stand brengen.
Op 26 juli is er plaats voor de jongere Brusselaars met Bruksellive. Dit festival is geboren uit de droom van de twaalf Brusselse Nederlandstalige jeugdhuizen om samen een festival te organiseren. In Brussel bestond immers nog geen enkel groot festival specifiek gericht naar jongeren (16–26 jaar). Hun leefwereld was in Brussel nog niet aanwezig.
De Brusselse festivalzomer wordt in schoonheid afgesloten met Boterhammen in het Park van 25 augustus tot en met 1 september. Jaarlijks organiseert de Ancienne Belgique dit populaire en gezellige openluchtfestival. Het festival focust op Nederlandstalige muziek en vindt steeds eind augustus plaats, de laatste dagen van de zomervakantie. Traditiegetrouw worden veel ambtenaren, pendelaars en dagjesmensen verwacht. Vorig jaar werden dagelijks 2.000 bezoekers bereikt. Dit jaar wordt gemikt op 3.000 bezoekers per middag.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.