© Floris Cup & Arnaud De Decker
Reportage

De groentetuin van Europa, geen paradijs voor arbeidsmigranten

De kans bestaat dat de groenten en het fruit in onze supermarkten geplukt en verpakt zijn door een arbeidsmigrant in het zuiden van Spanje. Tienduizenden mensen werken daar, vaak onderbetaald en zonder verblijfsvergunning, in bloedhete plastic kassen. ‘Goedkope groenten, ja. Maar tegen welke prijs?’
© Thomas Reuters Foundation / Farai Shawn Matiashe
Reportage

In Zimbabwe bestrijden vrouwelijke rangers stropers én armoede

Een unieke vrouwelijke eenheid boswachters bindt In Zimbabwe de strijd aan met stropers. Het Akashinga-team geeft kwetsbare vrouwen de kans om een carrière op te bouwen en tegelijk hun natuur te beschermen tegen stroperij.
© Sam Tarling/Sana'a Centrum voor Strategische Studies
Reportage

In Jemen zijn zwarte mensen veroordeeld tot een leven in de marge

In Jemen wonen miljoenen zwarte Jemenieten en Afrikaanse migranten. Ze hebben weinig perspectief om te ontsnappen aan armoede en marginalisering, als gevolg van eeuwenlange structurele discriminatie. 
© Reuters / Thomas Mukoya
Reportage

Seks in de sloppenwijken is als verstoppertje spelen

Je woont in een constructie van golfplaten van tien vierkante meter, met je geliefde en een paar kinderen, van wie sommige tieners. Bijna alle huizen ‘kijken elkaar aan’. Wat zou jij doen, als je de liefde wilt bedrijven?
© Kim Harrisberg / Thomson Reuters Foundation
Reportage

Afvalvrije voedselbus bestrijdt honger in Zuid-Afrika

Als gevolg van de coronacrisis neemt in Johannesburg de voedselonzekerheid toe. Daarom brengen jonge activisten nu betaalbare boodschappen rond in arme gemeenschappen in de grootste stad van Zuid-Afrika.
© Jimmy Nicks
Reportage

Rachael Mwikali, de Keniaanse engel die ongelijkheid bestrijdt: ‘Ik volg de koers van de donor niet’

Ze droomt groots en ze is niet bang voor heilige huisjes zoals de machtsverhouding in de wereld van mensenrechten. Dit is de Keniaanse activiste Rachael Mwikali. ‘Ongelijkheid in de mensenrechtenbeweging moet net zo hard bestreden worden als in het patriarchale systeem daarbuiten.’
© Jago Kosolosky
Reportage

Naar school ondanks alles: ‘Kan je ons niet aan werk in Europa helpen?’

In Madagaskar, een van de armste landen ter wereld, is naar school gaan geen evidentie. Slechts een kwart van de kinderen van middelbare schoolleeftijd zit op de schoolbanken, meer dan 35 procent van de volwassen bevolking is analfabeet, en de zeldzame hoogopgeleiden ontvluchten het eiland.
© Jago Kosolosky
Reportage

Op zoek naar werk in een van de armste landen ter wereld: ‘Als je niemand omkoopt, maak je weinig kans’

Madagaskar is een van de armste landen ter wereld, al doet het “rode eiland” voor de zuidoostkust van Afrika ons vooral wegdromen naar prachtige fauna en flora. Hoe is het om als jongere werk te zoeken in de voormalige Franse kolonie? Een reportage van Jago Kosolosky.
© Andrea Vale/IPS
Reportage

Getuigenis uit Peru: ‘In ontwikkelingslanden bestaan mensen met beperking gewoon niet’

Tachtig procent van de mensen met een beperking woont in ontwikkelingslanden. Hun verhalen zijn allemaal anders, maar het stigma en het gebrek aan middelen zijn overal dezelfde. Bijna negen op de tien Peruaanse kinderen met een beperking krijgen geen enkele vorm van onderwijs.
Helena Vanrespaille
Reportage

Hoe de Wereldbank de uitstoot van broeikasgassen in Oeganda wilde inperken en daarin faalde

De Wereldbank probeerde te composteren bij dertien Oegandese gemeentes om zo de methaanuitstoot van afval te beperken. Maar de praktijk liep volledig fout. 
© Karim Abraheem
Reportage

Giften zijn niet altijd de oplossing voor Congolese hospitalen

‘Een ziekenhuis kan heel rijk lijken, maar heel arm zijn.’ Zo vat Augustin Ntambwe van Artsen Zonder Vakantie de dubieuze staat van veel Congolese hospitalen samen. Ze ontvangen giften van overal. Die blijken vaak echter geen zegen, maar een last te zijn.
CC Gie Goris (BY NC 2.0)
Reportage

Fraude en corruptie kunnen uw gezondheidszorg schaden

‘We weten wat we moeten doen om de gezondheid in Mozambique te verbeteren, we weten alleen nog altijd niet hoe’, zegt een Europese diplomaat in Maputo. Enkele jaren geleden versterkten allerlei donoren de overheid, vandaag is er opnieuw versnippering. En dat is jammer, zegt Geert Bourgeois.

Pagina's

Met de steun van

 2795  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.