Reuters / Carlos Barria
Reportage

‘De mentale impact van de oorlog? Die houden we voor na de overwinning’

Buitenlandse journalisten berichten in Oekraïne over de oorlog, en dat is al gevaarlijk genoeg. Maar de lokale journalisten die hen helpen, 'fixers', kunnen de situatie niet zomaar ontlopen. Wat doet dat non-stopwerk met deze mensen? En wie zorgt voor hen wanneer de buitenlandse camera's weg zijn?
© Igor Bulcke
Reportage

Hangt de vierde macht in Hongarije onherroepelijk in de touwen?

Op de index van Reporters Without Borders tuimelde de Hongaarse persvrijheid naar plaats 92. Premier Viktor Orbán is al lange tijd het zorgenkindje van de Europese Unie. Hoe is hij erin geslaagd om, onder de neus van de Europese instellingen, de vrije pers onderuit te halen?
Milad Ebrahimi
Reportage

Vluchtelingen van Moria filmen zelf: zo gaat het er écht aan toe op Lesbos

Enkele vluchtelingen op het Griekse eiland Lesbos brengen zelf al filmend verslag uit van de ellende ter plaatse: van de barre omstandigheden in het kamp, de brand in Moria begin september en het inferno dat erop volgde. MO* mocht meekijken naar beelden van de plek waar media niet meer bij (mogen) zijn.
© Fady Alghorra en Mahmoud Elsobky
Reportage

Het einde van het jihadistische sprookje en de toekomst van de War on Terror

Zo lang die instabiliteit niet verdwijnt, zal gewelddadige jihadistische propaganda op het internet te vinden zijn. ‘Deze strijd zullen we minstens een generatie lang moeten uitvechten.’
Fady AlGhorra en Mahmoud Elsobky
Reportage

Waarom slaat de extreem gewelddadige propaganda van IS en Al-Qaeda aan?

Ondanks al de viscerale gruwel en het extreme geweld dat ze de wereld in sturen, slagen Al-Qaeda, IS en andere terreurgroepen er toch in om duizenden supporters aan te trekken over de hele wereld. Maar hoe werkt dat?
© Zouheir al-Najjar
Reportage

Het persoonlijke verhaal van Palestijns oorlogsjournalist Zouheir Al-Najjar

Zouheir Al-Najjar (38) werkte van 2004 tot 2015 als oorlogsjournalist in Gaza. In 2015 ruilde hij Gaza tijdelijk in voor België, hier maakte hij de beslissing om niet meer terug te keren. Als we Zouheir – die vandaag in Antwerpen woont en voor Vranckx werkt – voorzichtig vragen of we mogen praten over zijn persoonlijke verhaal, is het e ...
© Isabelle Rossaert
Reportage

Turkije, het land dat we niet mogen loslaten

Isabelle Rossaert, vice-voorzitter van PEN Vlaanderen, trok met kerst opnieuw naar Istanboel om het proces tegen de krant Cumhuriyet bij te wonen. Ze trof een land dat pijlsnel de afgrond induikt. Een persoonlijk verslag.
© Mashid Mohadjerin
Reportage

Navalny: de man die Poetin uit het zadel kan lichten

Politiek theater in Rusland: je bent een blogger met een toetsenbord en je wil president worden. De macht is een ondoordringbaar fort, de oppositie hopeloos verdeeld. Maar geen berg lijkt te hoog voor Aleksej Navalny. MO* onderzocht zijn opmars en wat die betekent voor het Rusland van morgen.
Daniel Horacio Agostini (CC BY-NC-ND 2.0)
Reportage

'Mensensmokkelaars houden nooit hun woord'

De reis van Turkije naar Oostenrijk kostte de Syrische vluchteling Omar liefst zeven maanden en bijna 7000 euro. In een koffiehuis in het Oostenrijkse Linz luisterde MO* naar zijn schokkende getuigenis.

Met de steun van

 2781  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.