Zes albino-kandidaten bij volgende verkiezingen Malawi

Janjacob (CC BY-SA 3.0)

Het eeuwenoude stigma dat in Malawi rond albinisme heerst, wordt langzaam maar zeker doorbroken.

Bij de volgende verkiezingen in Malawi zullen ook zes mensen met albinisme op de kieslijsten staan. Ze hopen zo het stigma te bestrijden en de snelle toename van het aantal moorden op albino’s een halt toe te roepen.

Malawi is een van de gevaarlijkste landen ter wereld om geboren te worden met albinisme. In de voorbije vier jaar werden minstens 22 albino’s vermoord om hun lichaamsdelen te gebruiken bij hekserij. Nog eens tientallen mensen zijn vermist, maar vermoedelijk ontvoerd en vermoord. De Verenigde Naties spraken eerder al van een “noodtoestand”.

Meer dan huid

De Vereniging voor Mensen met Albinisme in Malawi (APAM), een nieuwe organisatie in Malawi wil het tij keren. Ze schuift zes albino-kandidaten naar voren bij de presidents- en parlementsverkiezingen volgend jaar.

De organisatie hoopt dat de kandidaten het stigma ro‘nd albinisme kunnen doorbreken en het imago bij de bevolking kunnen veranderen. ‘We willen de bevolking tonen dat we meer zijn dan enkel onze huid’, zegt Overstone Kondowe, directeur van APAM.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2798   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.