1000 extra laadpunten voor elektrische auto’s langs Duitse autosnelwegen

Langs de Duitse Autobahn komen er tegen 2020 duizend nieuwe oplaadpunten voor elektrische auto’s. Duitsland wil zo snel 1 miljoen elektrische auto’s op de weg krijgen.

  • © EnBW Energie Baden-Württemberg AG © EnBW Energie Baden-Württemberg AG
© EnBW Energie Baden-Württemberg AG

 

Duitsers die vandaag nog twijfelen over de aankoop van een elektrische auto krijgen een duwtje in de rug. Energiebedrijf EnBW zal duizend nieuwe elektrische laadpunten installeren langs de Duitse autosnelwegen. In 2020 moeten alle laadpunten operationeel zijn.

Duitsland heeft de ambitie om tegen 2020 1 miljoen elektrische auto’s op de weg te krijgen. 

Duitsland heeft de ambitie om tegen 2020 1 miljoen elektrische auto’s op de weg te krijgen. De Duitse overheid geeft onder meer sinds vorig jaar een subsidie van 4000 euro op de aankoop van een elektrische auto.

Vandaag zijn er 50.000 auto’s geregistreerd. Volgens EnBW is de doelstelling van de overheid mogelijk als het tekort aan oplaadstations niet langer een obstakel is.

Met de installatie van de nieuwe oplaadpunten vergroot het laadnetwerk in Duitsland met 25 procent.

Om welk type laadstations het gaat, is nog niet geweten maar in een eerder bericht liet EnBW wel optekenen dat ze in de toekomst zullen inzetten op laadstations met een vermogen van 150 kilowatt.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2798   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.