VRT-correspondent belaagd in China

De VRT-correspondent voor de openbare omroep VRT in China, Tom Van de Weghe, is donderdag samen met zijn medewerkers aangevallen, geslagen en beroofd door lokale autoriteiten in de provincie Henan.
Dat meldt de VRT-nieuwsdienst. Van de Weghe was een reportage aan het draaien over aids in China. De politie hadden ngo-medewerkers verboden om met Van de Weghe te praten. In China rust er nog altijd een groot taboe op HIV/Aids.
De hele dag werd zijn ploeg gevolgd, op weg naar een dorp hield een tiental mannen hun auto tegen en eisten ze de tape op van wat de ploeg die dag gefilmd had. De mannen hebben de tv-ploeg daarna uit de auto gesleept en klappen uitgedeeld. Van de Weghe heeft zijn opnames van die dag toevallig kunnen bewaren.
Ondanks soepeler regels voor journalisten, is de persvrijheid in China nog altijd beperkt. China heeft in 2007 meer dan 180 buitenlandse perscorrespondenten gearresteerd of lastiggevallen.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2798   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.