Volgend jaar drie WSF-versies

Het Wereld Sociaal Forum vindt volgend jaar gelijktijdig in Afrika, Azië en Latijns-Amerika plaats. Marokko, Pakistan en Venezuela hebben volgens de Braziliaanse krant O Sul al interesse getoond om de gedecentraliseerde versie van het andersglobalistische forum te organiseren.

De definitieve beslissing over de toekomst van het forum valt pas op een vergadering van de raad in april in Parijs. Maar nu al is het zo goed als zeker dat het forum zichzelf in drieën deelt. Kostenbesparing is het argument.

Dat het WSF niet zomaar elk jaar kan blijven verder vergaderen in Brazilië, was duidelijk. De discussies beginnen zich te herhalen en het kost handenvol geld om de bijeenkomst op poten te zetten en deelnemers uit alle hoeken van de wereld in te vliegen. De stad Porto Alegre draagt dit jaar 2 miljoen real (ongeveer 570.000 euro) bij - een derde van het totale budget van de lokale organisatoren. Volgens prefect José Fogaça kan die steun worden voortgezet, maar dat argument overtuigde de Internationale Raad van het Forum niet.

In 2007 zou het hele forum zijn tenten in Afrika opslaan. Nairobi en Caïro zijn twee kanshebbers. Afrikaanse deelnemers zijn blij met het vooruitzicht dat het forum naar hun continent komt. Het zal de civiele samenleving in Afrika een enorme impuls geven, denkt Rabia Abdelkrim Chikh, een Algerijnse medewerkster van de internationale ontwikkelingsorganisatie Enda in Dakar. We kunnen de wereld laten zien hoe dynamisch Afrika is, en de lokale autoriteiten beter doordringen van het belang van niet-gouvernementele organisaties. (PD/WD)

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2781   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2781  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.