Transgene landbouw groeit met een vijfde in Brazilië

De oppervlakte met genetisch gemodificeerde gewassen heeft dit jaar een nieuw recordpeil bereikt in Brazilië. Ze is met een vijfde gestegen in vergelijking met vorig jaar.

Er worden nu genetisch gemodificeerde gewassen (ggo’s of genetisch gemodificeerde organismen) geteeld op 31,8 miljoen hectare landbouwgrond. Dat is 21 procent meer dan vorig jaar, zegt consultancybedrijf Céleres.

De sojateelt gebeurt nu voor 85 procent met genetisch gemodificeerde gewassen, een stijging met 17 procent. Sinds 2005, toen Brazilië het licht op groen zette, is de landbouwoppervlakte van genetisch gemodificeerde soja gestegen van 5 miljoen naar 21 miljoen hectare.

De oppervlakte met transgene maïs groeide met 32 procent in vergelijking met het vorige seizoen.
“Ondanks de groei botst de vooruitgang van transgene gewassen in Brazilië op een gebrek aan variëteiten van zaden die aangepast zijn aan de verschillende productieregio’s”, zegt Anderson Galvão, coördinator van de studie.

Wereldwijde groeit 90 procent van de ggo-gewassen in vier landen: de VS, Brazilië, Argentinië en Canada. Het gaat vooral om maïs, soja en katoen.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.