Stoelen voor boeren uit het Zuiden

Op 10 mei onthullen de roze stoelen die de afgelopen weken het land onveilig maakten hun ware aard. Die dag is het Internationale Dag van de Fair Trade, en zet Oxfam-Wereldwinkels in heel Vlaanderen de stoelen op straat.
  • eenstoel.be Met de actie vraagt Oxfam ervoor te zorgen dat de kleine boeren in het Zuiden ook een stem krijgen aan de internationale onderhandelingstafels. eenstoel.be
Met de actie vraagt Oxfam ervoor te zorgen dat de kleine boeren in het Zuiden ook een stem krijgen aan de internationale onderhandelingstafels.
In een periode met stijgende prijzen voor landbouwproducten én voedsel, vormen de miljoenen familiale boeren in het Zuiden een belangrijke, maar ook kwetsbare schakel. De armste bevolking uit ontwikkelingslanden krijgt namelijk nog minder op tafel door de hogere voedselprijzen, met nog meer honger tot gevolg.
Hogere prijzen kunnen echter ook kansen bieden. Veel van de armste inwoners van die landen halen hun inkomsten uit kleinschalige landbouw, dus hogere prijzen voor landbouwproducten kúnnen hen uitzicht bieden op een beter inkomen. Maar dan moeten die hogere prijzen ook ten goede komen aan deze kleinschalige, familiale boeren in afgelegen streken, en niet alleen aan de grootschalige commerciële bedrijven en agro-industrie.
Oxfam-Wereldwinkels reserveert deze stoelen voor de miljoenen familiale boeren in het Zuiden. Zij moeten blijven overleven van hun landbouw.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.