Sea Shepherd verdrijft Japanse walvisvaarders

De militante milieuorganisatie Sea Shepherd heeft naar eigen zeggen de Japanse walvisvaarders uit de Australische wateren voor de Antarctische kust verdreven.
In een statement op haar website zegt de milieuorganisatie dat ze de Japanse vloot, die dit jaar negenhonderd walvissen wil vangen, zal blijven achtervolgen.  “Het goede nieuws is dat ze niet meer jagen in Australische wateren en dat ze er amper een week konden jagen voor we ze op de vlucht dreven”, zegt Paul Watson, hoofd van de organisatie. “Ons schip, de Steve Irwin, zal de walvisjagers blijven achtervolgen.”

Het Japanse Instituut voor Walvisonderzoek, dat de jacht leidt, beschuldigt Sea Shepherd van “eco-terrorisme” omdat één van de walvisjagers geramd werd door de Steve Irwin. Sea Shepherd ontkent die beschuldiging en voert aan dat het Japanse schip de oorzaak was voor de botsing.

Ondanks een internationaal moratorium sinds 1986 blijft Japan op walvissen jagen, naar eigen zeggen om wetenschappelijke redenen. Een groot deel van het gevangen vlees komt echter op in winkelrekken terecht. De milieuorganisatie Greenpeace, die de voorbije jaren ook de strijd aanging met de Japanse walvisvaarders, koos er dit jaar voor om de campagne in Japan zelf te voeren. Volgens de organisatie neemt de steun van de Japanse bevolking voor de jacht snel af.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2781   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2781  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.