Overstroming Sri Lanka jaagt 50.000 mensen op de vlucht

Een plotse overstroming in het noordwesten van Sri Lanka van heeft meer dan 50.000 mensen op de vlucht gedreven. Het is een nieuwe klap voor een streek die al te lijden heeft onder het aanhoudende geweld tussen de regeringsleger en de Tamil Tijgers.
Volgens het Nationale Dienst voor Rampenbestrijding (NDRSC) hebben de overstromingen, die het gevolg zijn van abnormale regenval, al vijf mensen het leven gekost en ongeveer veertien duizend families uit hun huis verdreven. “De overstromingen hebben enorme schade aangericht in de gebieden en alle economische en sociale activiteiten onderbroken”, zegt de NDRSC in een rapport. De dienst vreest ook dat de landbouw grote schade zal ondervinden, omdat de overstromingen net voor de oogst komen.
Het is voor hulporganisaties niet eenvoudig om de regio te bereiken, omdat de toegang tot het gebied voor de overstromingen al bemoeilijkt werd door de aanhoudende gevechten tussen regeringstroepen en de rebellenbeweging van de Tamil Tijgers (LTTE).

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.