Onmiddellijke stopzetting tonijnvangst geëist

Het Wereld Natuur Fonds (WWF) en Greenpeace vragen de onmiddellijke stopzetting van tonijnvisserij in de Middellandse Zee, zoniet dreigt tonijn uit te sterven door overbevissing.
Het WWF vraagt de Internationale Commissie voor de instandhouding van tonijn in de Atlantische Oceaan (ICCAT), die van 9 tot 18 november bijeenkomt in het Turkse Antalya, een moratorium op de tonijnvisvangst in de Middellandse Zee van minstens drie jaar, zodat de vissoort terug overlevingskansen krijgt.
‘Indien de huidige overbevissing doorgaat, zal er binnenkort simpelweg geen tonijn meer zijn om te vissen’, zegt dokter Sergi Tudela, directeur visserij bij het Wereld Natuur Fonds. Greenpeace stelde in 1999 vast dat de hoeveelheid blauwvintonijn met maar liefst 80 procent gedaald was in de Middellandse Zee.
Het ICCAT besliste verleden jaar om een visquotum op te leggen van 29.500 ton. De landen rond de Middellandse Zee slaagden er echter niet in om zich aan dat quotum te houden. Volgens Greenpeace heeft de Europese Commissie in september de vangst op blauwvintonijn tot eind dit jaar verboden omdat de Europese landen al 20.000 ton blauwvintonijn gevangen hebben, een overschrijding van het visquotum voor 2007 van 20 procent.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.