Noodhulp voor Peru komt op gang

De VN-kinderrechtenorganisatie UNICEF heeft watertanks, waterzuiveringstabletten en ORS (Oral Rehydration Salts) geleverd aan Peru. België maakt 500.000 euro vrij voor humanitaire hulp aan het land.
Door een zware aardbeving dicht bij de kust van Peru zijn honderden doden en duizenden gewonden gevallen. De ergste natuurramp in Peru van de afgelopen honderd jaar heeft aan zeker 510 mensen het leven gekost. Alleen al in de zuidelijke kustregio Ica raakten 80.000 mensen dakloos.
Unicef heeft voorlichtingsmateriaal verspreid ter preventie van ziektes. Unicef zal naar schatting 150.000 euro uitgeven aan directe noodhulp en ongeveer 222 288 euro voor de opbouwfase. Ons land maakte 500.000 euro vrij ten voordele van het Rode Kruis, dat de meest dringende humanitaire noden (voorlopig onderdak, medicijnen,…) zal voorzien.
De beving van woensdagavond had een kracht van 8,0 op de schaal van Richter. Een beving van deze kracht komt zelden voor. De Peruaanse regering riep donderdag de noodtoestand uit. Het zwaarst getroffen is de regio Ica met de steden Pisco en Chincha en de provinciehoofdstad Ica.

Slecht bereikbaar


De verbindingswegen tussen Ica en de Peruaanse hoofdstad Lima zijn gedeeltelijk verwoest. Hierdoor is het moeilijk om de getroffen gebieden te bereiken en de totale schade in te schatten. Scholen zijn uit veiligheidsoverweging gesloten. Openbare ziekenhuizen en gezondheidscentra bieden de gewonden gratis hulp.

Ziektes


Dr. Guido Cornale, Unicef-medewerker in Peru, is bezorgd over het toenemend aantal slachtoffers, waaronder zich waarschijnlijk veel kinderen bevinden. ‘Het is van groot belang dat er snel actie wordt ondernomen om ziektes bij kinderen te voorkomen. Als hele wijken verwoest worden, er geen veilig water beschikbaar is en er onvoldoende sanitaire voorzieningen zijn, komt er vaak diarree voor.’

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.