Netlog mikt op Afrika

De Belgische sociale netwerksite Netlog heeft een versie in het Afrikaans gelanceerd. De site, die momenteel bekendgemaakt wordt via virale netwerken, lokte al een honderdtal geïnteresseerde gebruikers. Netlog is momenteel beschikbaar in 25 verschillende talen.
Wie al geregistreerd is op Netlog en aangeduid heeft dat hij of zij in Zuid-Afrika of Namibië woont (waar Afrikaans gesproken wordt), krijgt een e-mail van Netlog met een uitnodiging om op de Afrikaanstalige versie van Netlog over te schakelen. “Met deze versie mikken we op iedereen die Afrikaans spreekt, we mikken niet perse op een bepaald land”, zegt Lien Louwagie van Netlog. Een Afrikaanstalig meisje dat in België woont, zal de website en gebruikers in de gaten houden.
“We zien dat de Afrikaanse markt een groeimarkt is, en daarom zijn we met de Afrikaanstalige versie van start gegaan”, zegt Lien Louwagie van Netlog. “Het blijft wel moeilijk in te schatten hoe groot de doelgroep is en in welke mate het internet al verspreid is. Uit onze cijfers blijkt dat, hoe meer je naar het zuiden van Afrika opschuift, hoe minder gebruikers we hebben. In het noorden van Afrika is Netlog wel al succesvol met een Arabische versie.” De Arabische versie telt momenteel 300.000 leden, wereldwijd telt Netlog 35 miljoen leden.

Andere sociale media in Afrika


Ook Afrikaanse bedrijven beginnen sociale media-toepassingen uit de grond te stampen die op de Afrikaanse bevolking mikken, zo blijkt uit een artikel op de website ReadWriteWeb. Afrigator is een tool waarmee je kan zoeken in artikels, video’s, en podcasts op Afrikaanse weblogs. Op het Zuid-Afrikaanse Zoopy kan je foto’s, video’s en audio opladen.
Ushahidi is een Keniaanse tool die na de verkiezingen van 2008 en de daaropvolgende onrust uit de grond werd gestampt. Je kan gewelddadige overheidsinterventies, rellen,… via sms melden, Ushahidi plaatst ze op een kaart van Google Maps. De site is nu actief in Kenia en Zuid-Afrika. Muti is dan weer een nieuwsaggregator, vergelijkbaar met Digg, die enkel nieuws uit Zuid-Afrikaanse bronnen verzamelt.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.