Morales vervangt ministers

De Boliviaanse president Evo Morales heeft de dag nadat hij zijn eerste jaar presidentschap vierde, 7 van zijn 16 ministers vervangen. In een korte toespraak in het Regeringspaleis in La Paz zei Morales dat hij de posten moest herverdelen “om het Boliviaanse volk te blijven dienen” en om “een antwoord te bieden op enkele problemen”.
Over welke problemen hij het precies had, is niet duidelijk. Morales bedankte de “afscheidnemende” ministers voor hun inzet voor de Movimiento Al Socialismo.
De veranderingen in de regering kwamen vrij onverwacht. Naar verluidt werden ze vroeger dan voorzien doorgevoerd door het vertrek van Salvador Ric, minister van Openbare Werken, die twee weken geleden zijn ontslag aankondigde. In 2006 legden ook de minister van Koolwaterstoffen (verzamelnaam voor aardolie en aardgas, nvdr) Andrés Rada, en de minister van Mijnbouw, Wálter Villarroel hun ambt neer.
De ex-ministers krijgen nieuwe functies die hen in staat zullen stellen “met hun bijdrage het proces van de Sociaal en Culturele Revolutie in Democratie verder te zetten”, schrijft Morales op zijn website.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.