Moeilijke integratie Latijns-Amerikanen belicht

De StampMedia-documentaire ‘Latinos en Amberes’ geeft een unieke inkijk in het wel en wee van de Latijns-Amerikaanse gemeenschap in multicultureel Antwerpen.
  • StampMedia Een uniek document over een weinig belichte gemeenschap in Vlaanderen. StampMedia
De Venezolaanse AFS-vrijwilligster Irenia Álvarez sprak met de 25-jarige Argentijnse Daiana Cristal Victoria Perucho en de 27-jarige Paraguayaanse illegaal Félix María Ramos Hermosilla. De twee latino’s getuigen over het dubbel gevoel waarmee ze in Antwerpen leven: ze zijn vastberaden een nieuw leven op te bouwen, maar worstelen met taal, cultuur en heimwee.

Daiana en Felix


Daiana verblijft al 2,5 jaar in Antwerpen en is getrouwd met een Chileense Belg. Ze volgde Nederlandse les en is universitair geschoold. Ze werkt als part-time schoonmaakster, maar slaagt er niet in om zich te integreren.
 
Félix heeft geen papieren. Vóór zijn komst naar België, verbleef hij twee jaar in de Verenigde Staten. In 2007 volgde hij zijn zus naar Antwerpen. Hij studeerde aan de universiteit in Paraguay, maar vond in België slechts een job in de bouw.
 
Félix besliste om vrijwillig terug te keren. In juni heeft hij België verlaten. 

Moeilijke integratie


In ‘Latinos en Amberes’ vertellen Daiana en Félix zeer open over hun moeilijke integratie. De experts Karl Struyf van de Latijns-Amerikaanse Federatie en María Arredondo van De8 geven uitleg bij de moeilijkheden en de problemen waarmee de Latijns-Amerikaanse migranten worstelen. 

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2798   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.