Microsoft ontwikkelt ecologische tegenhanger van Google maps

Microsoft heeft samen de EU “Eye on Earth” gelanceerd, een tegenhanger voor Google Maps die onder meer informatie weergeeft over de lucht- en waterkwaliteit.
Microsoft werkt voor het project samen met het Europese Milieuagentschap (EEA). Het doel is om de burgers van de EU op een eenvoudige manier toegang te bieden tot gegevens  over de lucht- en de waterkwaliteit in de lidstaten van de Unie. De EEA verzamelt die gegevens al sinds 1990, maar zocht naar manieren om die op een eenvoudige manier voor te stellen en toegankelijk te maken.

De eerste component, “WaterWatch”, maakt gebruik van de meetgegevens op 22.000 punten die tot voor kort enkel voor deskundigen beschikbaar waren. Iedereen kan nu de gegevens bekijken en zelf ook een quotering aan de waterkwaliteit geven. “AirWatch” gebruikt de Europese Index voor Luchtkwaliteit. “We beschrijven de kwaliteit van de lucht op basis van drie substanties: ozon, partikels en stikstofdioxide”, zegt Bert Jansen van de EEA. “Er zijn zesduizend meetstations in de 32 landen, waaronder duizend statons die regelmatig updates geven en driehonderd stations die zelfs elk uur meetgegevens doorseinen.”

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2781   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2781  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.