Latijns-Amerika voert strijd tegen klimaatvervuilers op

In Latijns-Amerika is een netwerk opgericht dat de strijd wil opvoeren tegen andere stoffen dan CO2 die het klimaat opwarmen. Het gaat onder meer om roet en methaan.

Het initiatief komt van milieuorganisaties in Mexico, Chili, Argentinië, Brazilië en Paraguay en een groep gerenommeerde wetenschappers.

Officieel spreekt men van het Latijns-Amerikaans Netwerk voor de Vermindering van Kortlevende Klimaatvervuilers, RACC in de Spaanstalige afkorting. Het netwerk neemt stoffen zoals roet, methaan, troposferische ozon en fluorkoolwaterstoffen in het vizier.

Dat zijn stoffen die veel minder lang in de atmosfeer blijven dan CO2, dat tientallen tot honderden jaren kan blijven hangen en als grote schuldige voor de klimaatwijziging wordt aangewezen. Door de strijd tegen deze kortlevende stoffen op te voeren kan men al flinke winst boeken in de strijd tegen de klimaatwijziging, zegt het RACC.

Het netwerk hoopt “samen met regeringen zo snel mogelijk effectieve oplossingen te vinden en uit te werken”, zegt Astrid Puentes, codirecteur van de Inter-Amerikaanse Vereniging voor Milieubescherming, die mee aan de basis ligt van het nieuwe collectief.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2795   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2795  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.