Gooi Iraanse Revolutionaire Garde op terreurlijst

Als onderdeel van een Europese campagne om de Iraanse Revolutinaire Garde Korps (IRGK) op de Europese terreurlijst te krijgen is een petitie gepubliceerd die daartoe oproept. Verschillende prominente Europeanen, zoals Frits Bolkestein, hebben de petitie al ondertekend.
  • by 27389271 De IRGK onderdrukt de democratische beweging in Iran. by 27389271
De ondertekenaars van de petitie vragen ook om de beëindiging van handel tussen lidstaten van de Europese Unie en Europese bedrijven enerzijds en aan de IRGK gelieerde bedrijven anderzijds.
De petitie, gelanceerd door de Europese ‘STOP THE BOMB’-coalitie, is ondertekend door vooraanstaande intellectuelen, beleidsbepalers, voormalige politici, academici, en een Nobelprijswinares uit acht verschillende landen.
De IRGK onderdrukt de democratische beweging in Iran, steunt terreurorganisaties helpt Iran met de ontwikkeling van een nucleaire wapenprogramma, zegt de coalitie. Daarnaast domineert het korps een groot deel van de Iraanse economie. Omdat het de belangrijkste handelspartner van Iran is, is de EU uitstekend in staat om verandering af te dwingen. De EU heeft dan ook de verantwoordelijkheid om zwaardere sancties af te kondigen die Teheran belemmeren kernwapens te bemachtigen en waarmee de bescherming van mensenrechten daadkrachtig wordt uitgedragen.
De Europese STOP THE BOMB-coalitie is actief in tal van Europese landen om het publiek en de politiek in te lichten over de schendingen van mensenrechten door het regime en de dreiging van een Iraanse kernbom.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.