Genocide Darfour in kaart op Google Earth

Het United States Holocaust Memorial Museum en zoekmachine Google hebben vandaag een kaart van Sudans noordelijke provincie Darfour gepresenteerd met daarop de wreedheden die er de voorbije jaren begaan zijn. Google Earth bemachtigde beelden in hoge resolutie van het gebied via Digital Globe, een maker van satellietfoto’s, het museum vulde de kaart met de beschikbare gegevens over de genocide.
Foto’s, videomateriaal, getuigenissen en statistieken over gewelddaden en vluchtelingen kan je als een extra laag boven de kaart gratis downloaden op de site van het Holocaust Memorial Museum. Alles samen kan je meer dan 1600 dorpen terugvinden die verwoest zijn en inzoomen op ongeveer 133.000 huizen, scholen, moskeeën en andere gebouwen die afgebrand zijn.
Voor de vernielde steden heeft het museum een beroep gedaan op cijfers van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, waarin oudere satellietfoto’s van Darfour vergeleken werden met nieuwere beelden. De locatie van meer dan 2,5 miljoen vluchtelingen in kampen is tot stand gekomen met de hulp van de VN-agentschappen voor Vluchtelingen en Mensenrechtenzaken. De getuigenissen kwamen via Amnesty International USA.
Het United States Holocaust Memorial Museum hoopt dat de 200 miljoen gebruikers van Google Earth de genocide in Darfour beter kunnen visualiseren en begrijpen. “Technologieën als Google Earth kunnen de huidige generaties beter informeren over de huidige wreedheden en die uit het verleden”, schrijft Sara J. Bloomfield, de directeur van het museum.
Sinds april 2005 zijn in Darfour meer dan 200.000 mensen gestorven en twee miljoen mensen op de vlucht verdreven.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2798   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Over de auteur

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.