Coca-Cola recycleert alle flessen van de Spelen

Coca-Cola heeft alle 10,5 miljoen frisdrankflessen gerecycleerd die gebruikt zijn tijdens de Olympische en Paralympische Spelen. De frisdrankfabrikant doet inspanningen om het groene imago in de verf te zetten.

De verwerking van de flessen gebeurde in een gloednieuwe recyclagefabriek, een joint venture tussen Coca-Cola en ECO Plastics. De installatie deed er zes weken over om de 10,5 miljoen flessen te verwerken. Het proces spaart naar schatting 310 miljoen ton CO2 uit.

Het gewonnen plastic, rPET, zal gebruikt worden in 42 miljoen nieuwe flessen, die voor een kwart uit het gerecycleerde materiaal zullen bestaan.

Het bedrijf deed tijdens de Spelen ook inspanningen om zowel atleten als het publiek te sensibiliseren, en verdiende daarmee een schouderklopje van de milieubeweging. “Het werk dat Coca-Cola geleverd heeft op deze spelen om de impact op het milieu te verminderen, en de inspanningen die het bedrijf heeft gedaan om zijn merknaam te gebruiken om andere te engageren, zet een nieuwe standaard voor de sponsoring van internationale evenementen”, zegt David Nussbaum van het Wereldnatuurfonds in Groot-Brittannië.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2797   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2797  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.