Coca-Cola probeert plantaardige flessen uit

De Coca-Cola Company zal enkele van haar dranken voortaan in flessen uit plantaardig materiaal verkopen. De nieuwe “PlantBottle” is even recycleerbaar als traditionele PET-flessen maar duurzamer en bij de productie komen minder broeikasgassen vrij.
Echt helemaal groen is de nieuwe fles nog lang niet: ze bestaat maar voor dertig procent uit plantaardige materialen, die vermengd worden met het conventionele PET, dat van petroleum gemaakt is.
Toch is ze volgens Coca-Cola-baas Muhtar Kent “een belangrijke stap in de ontwikkeling van duurzame verpakkingen”. Op termijn moeten die verpakkingen volgens Kent 100 procent recycleerbaar en hernieuwbaar worden.
Milieuorganisaties als het Wereldnatuurfonds  (WWF) zijn tevreden. “De Coca-Cola Company is een bedrijf met de macht om de markt te veranderen, en de introductie van de PlantBottle is een goed voorbeeld van hoe het de leiding kan nemen in milieukwesties”, zei Carter Roberts van de Amerikaanse WWF-afdeling.

Suikerriet


De PlantBottle is gemaakt uit een combinatie van het conventionele PET en suikerriet en melasse, een stroopachtig bijproduct van de verwerking van suikerriet of suikerbieten. In de toekomst kunnen nog andere plantaardige producten gebruikt worden.
Bij de productie van de huidige versie van de fles komt volgens onderzoek van het Imperial College London al een kwart minder CO2 vrij dan bij een conventionele PET-fles. Maar het grootste voordeel van het materiaal ten opzichte van andere bioplastics is misschien wel dat ze geproduceerd en gerecycleerd kan worden in bestaande installaties, waardoor ze veel sneller in gebruik genomen kan worden.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2798   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.