Boekenbeurs ecologischer

De 73ste Boekenbeurs, die dit jaar plaatsvindt van 31 oktober tot 11 november, brengt dit jaar haar ecologische voetafdruk in kaart in samenwerking met Ecolife. Bovendien stappen standhouders over naar duurzame verlichting, wordt gebruik van het openbaar vervoer gestimuleerd en is minder afval een belangrijke doelstelling.
  •  Argusprijs voor de groenste stand
Zo goed als alle standhouders die grote wattages verbruiken, dat zijn er 31, zijn overgestapt naar duurzame verlichting waardoor 83.100 watt bespaard wordt. De duurzaame verlichting heeft als extra voordeel dat het bijna geen warmte creëert.
Bezoekers worden gestimuleerd om met het openbaar vervoer naar de Boekenbeurs te komen. In het station Antwerpen Centraal leidt opvallende signalisatie je naar bus of tram, voordelige combitickets zijn beschikbaar. Kom je met de fiets, dan is er een fietsenstalling vlakbij de ingang.
De Boekenbeurs probeert ook minder afval te produceren en wil beter met het afval omgaan. Natuurpunt helpt daarbij, en zal elke dag het papierafval ophalen. In ruil voor die ophaling krijgt Natuurpunt een vergoeding die integraal naar de aankoop van het Stappersven gaat, een natuurgebied dat deel uitmaakt van de Kalmthoutse Heide.

De groenste stand


Tot slot zal ARGUS, het milieupunt van KBC en Cera, in samenwerking met Ecolife en Boek.be op 3 november de groenste stand verkiezen. De prijs wordt uitgereikt aan de stand die die zijn milieu-impact het beste weet te verkleinen op het vlak van energieverbruik, materiaalgebruik, catering, afvalbeheer en communicatie.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.