23.08

Cerrado-inspiratieavond: in gesprek met CSA-pionier Fatima Cabral uit Brasilia

Dinsdag 23 augustus – 19u , café Belgaleiro, Leuven
Voertaal: Engels

De Braziliaanse Cerrado, één van de belangrijkste ecosystemen ter wereld, wordt massaal ontbost door industriële landbouwpraktijken. Ondertussen is ongeveer de helft van de Cerrado al verdwenen. Maar er is ook een tegenbeweging. In 2016 richtte Fátima Cabral Aprospera op, een groep agro-ecologische boeren die agro-ecologie promoten. Samen onderhouden ze 21 CSA’s in hoofdstad Brasília.

Viva Cerrado, de Cerrado werkgroep van Wervel vzw, nodigt je uit voor een live ontmoeting met Fatima Cabral in Leuven. Fátima staat centraal in de film die Louise Amand maakte over alternatieven in de Braziliaanse Cerrado. 

We starten om 19u met de film van 3O minuten. Nadien is er gesprek en uitwisseling met Fatima Cabral. Louise Amand zal vertalen van Portugees naar Engels.

Iedereen is welkom. We nodigen expliciet ook boeren en leden van de Vlaamse CSA-beweging uit voor een uitwisseling over lokale antwoorden op een wereldwijd vraagstuk. Fátima bezoekt vooraf ‘CSA de Witte beek’ in Bierbeek, ter kennismaking met de Vlaamse CSA-beweging.

Meer info: https://wervel.be/agenda/cerrado-avond-met-fatima-cabral-en-louise-amand

dinsdag, 23 augustus, 2022 - 19:00