Zigeunerklanken in Oostkamp

Op zaterdag 29 augustus klinken de dansbare ritmes van gipsymuziek voor de zevende keer door Oostkamp.
  • Gipsy's in het Park Zaterdag 29 augustus in Oostkamp Gipsy's in het Park
Gipsy’s in het Park dompelt er zijn bezoekers onder in originele zigeuner- en Balkanmuziek met uithalen naar jazz, pop, folk en vele andere genres. Het publiek mag zich verwachten aan een dosis hiphop en ska. Op het programma staan SZIA, King Naat Veliov &Original Koçani Orkestar, Gipsy.cz en Antwerp Gipsy Ska Orkestra.
Maar Gipsy’s in het Park biedt meer dan enkel een stevige portie gipsymuziek. Dit jaar kunnen bezoekers kennismaken met het leven van de zigeuners uit Macedonië. Oostkampenaar Hannes Vercaemer is gepassioneerd door de gipsycultuur en heeft zijn hart verloren aan de zigeunerdorpen Koçani en Bitola. Samen met Gipsy’s in het Park neemt hij het publiek mee naar beide dorpen via videofragmenten en een fototentoonstelling. 
Wie meer wil weten over de oorsprong van Gipsy’s in het Park kan tijdens het festival een bezoek brengen aan de tentoonstelling over ‘Het Zwaluwnest’, een onderwijsproject voor zigeunerkinderen. Daarnaast biedt Gipsy’s in het Park creatieve activiteiten voor de allerkleinsten en dansinitiaties. De avond voordien wordt de tent al opgewarmd met een Balkan Beat-fuif van 21 uur tot 01 uur. De toegang tot Balkan Beat is gratis.
Op zaterdag 29 augustus vanaf 17 uur vormt de tent in het Beukenpark in Oostkamp het decor voor het festival. Tickets in voorverkoop kosten € 13 en aan de deur € 16. Jongeren tussen 16 en 26 betalen slechts € 8. Kinderen onder de zestien mogen gratis het festival binnen.
Alle info: www.gipsysinhetpark.be

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Over de auteur

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.