Vers van de pers: MO*100, een extra dikke verjaardagseditie van MO*magazine

10 jaar MO*magazine

MO* bestaat 10 jaar en dat vieren we met een unieke en boeiende 100ste editie die volledig in het teken van veerkracht en hoop staat. De weigering van mensen om zich neer te leggen bij het geweld en het onrecht dat hen treft, is de rode draad in dit nummer.

Het waren allesbehalve vrolijke tijden waarin we deze speciale feesteditie van MO* moesten voorbereiden en afwerken: oorlogen in Gaza, Syrië, Oost-Congo en een aanslepende economische en ecologische crisis die maar niet opgelost geraakt.

Zelfs los van de schokkende actualiteit spreken de verhalen in dit 100ste nummer over allerlei onaangename realiteiten. Georganiseerde misdaad in Brazilië, landloosheid in India, financiële crisis in IJsland, racisme in Frankrijk, geweld in Congo, ecologische crisis in China.

In totaal coveren we in dit 100ste nummer van MO* zo’n 22 landen, elk met hun eigen uitdagingen, crisissen en problemen. Maar ook met hun eigen perspectieven, oplossingen en alternatieven. Want de wereld is alle seizoenen tegelijk. Daarom kozen we voor een extra dik nummer dat de crisissen niet uit de weg gaat, maar benadert vanuit de kracht van mensen die er een antwoord op geven.

Bekijk hier wat MO*100 allemaal te bieden heeft.

Voor een abonnement of gratis proefnummer, klik hier.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Over de auteur

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.