Galajurk meet CO2 in de lucht

Het Deense designmerk Diffus heeft een galajurk ontworpen die het CO2-gehalte in de lucht weergeeft aan de hand van led-lichtjes die in de stof verweven zijn.
De “Climate Dress”, zoals Diffus de jurk noemt, is gemaakt van geleidend garen dat honderden led-lichtjes verbindt met elkaar en met een CO2-sensor en een microprocessor. Die zorgt ervoor dat de ledjes het niveau van CO2 in de atmosfeer weergeven.
De lichteffecten op de jurk veranderen daarmee voortdurend, van zwakke, regelmatig pulserende signalen tot korte en hectische lichtflitsen. Diffus werkte voor de jurk samen met het Zwitserse textielbedrijf Forster-Rohner, het Deense onderzoeksbureau Alexandra Institute en de Danish School of Design.
 
Het bedrijf heeft naar eigen zeggen veel meer gedaan dan een mooie jurk gemaakt. Het kledingstuk wil ook het bewustzijn rond het klimaat een duwtje in de rug geven, en is bovendien baanbrekend op het vlak van de gebruikte technologie.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.