Bestel een jaarabonnement op MO* en krijg het boek 'Iran, een cultuurgeschiedenis' van Michael Axworthy cadeau

Ben je geïnteresseerd om elke maand ons tijdschrift MO* in je brievenbus te ontvangen? Dan hebben we nu een prachtig aanbod voor jou. De eerste 5 bestellers van een jaarabonnement krijgen een prachtig boek cadeau. Snel zijn is de boodschap.

Over het boek

‘Iran, een cultuurgeschiedenis’ vertelt het fascinerende verhaal van Iran, een van de oudste beschavingen van de wereld. De auteur begint bij het rijk van Cyrus de Grote (zesde eeuw v.Chr.), en eindigt met de Islamitische Republiek. Hij laat fraai de eigenheid van de Iraanse identiteit zien, waarbij nadruk ligt op de culturele, godsdienstige en intellectuele aspecten, en op de mensen die er vorm aan gaven en geven.

Opeenvolgende Perzische dynastieën hebben oorlog gevoerd met Byzantium, Ferdowsi schreef zijn magistrale Boek der koningen, en terwijl de islam bezit nam van Perzië hebben Sa’di, Hafez en andere dichters voor eeuwig de harten van de Iraniërs veroverd. Modern Iran is sinds de revolutie van 1979 een islamitisch land waar nog geen twee procent het vrijdaggebed bijwoont, en waar vrouwen aan strenge kledingvoorschriften zijn gehouden en tegelijk zestig procent uitmaken van de jongeren die de universiteiten bevolken.

Over de auteur

Michael Axworthy is verbonden aan het Instituut voor Arabische en Islamitische Studies van de Universiteit van Exeter. Hij werkte van 1986 tot 2000 in de Britse diplomatieke dienst, en van 1998 tot 2000 als hoofd van de Iran-sectie van het Britse Gemenebest. Hij is de auteur van The Sword of Persia, een bejubelde biografie over de Perzische vorst Nadir Shah. Hij publiceert regelmatig over Iraanse geschiedenis.

Het boek telt 384 bladzijden en is uitgegeven door Bulaaq/Epo. Op de website van Bulaaq kan je het boek inkijken.

Bestel nu een jaarabonnement op MO*

De eerste 5 bestellers van een jaarabonnement krijgen dit prachtige boek gratis toegestuurd. Een jaarabonnement op MO* kost slechts 34 euro.

Hoe bestel je? Stuur je naam en adres naar promotie@mo.be en vermeld in je onderwerp ‘jaarabonnement MO* + cadeauboek Iran’

Heb je dit boek al, maar ben je geïnteresseerd in een abonnement op MO*, ontdek dan ons volledige abonnementsaanbod.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2793   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Over de auteur

Met de steun van

 2793  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.