De Green Deal in de praktijk

Eind 2019 presenteerde de Europese Commissie de Green Deal, een megabeleidsplan voor een duurzame economie. Hoe krijgt de Green Deal in de praktijk gestalte?

Escalatie in Israël/Palestina

De Palestijnse kwestie staat weer volop op de kaart na de moordende aanval van Hamas en de nietsontziende Israëlische bombardementen op Gaza.

Kiest de wereld voor oorlog of vrede?

De wereld is te groot en levens zijn te verschillend om periodes eenzijdig als “goed” of “slecht” te beoordelen.

Van vluchten naar helpen

Ooit kwamen ze zelf als vluchteling naar België, nu helpen ze Oekraïense vluchtelingen. Hoe vergelijken deze hulpverleners hun eigen ervaringen met wat vandaag gebeurt?

De internationale jacht op mankracht

Wereldwijd gaan bedrijven op zoek naar arbeid in andere landen.

Kinshasa door de ogen van...

Kinshasa telt ruim 15 miljoen mensen en de stad blijft steeds verder uitdijen. De demografische explosie plaatst de bewoners voor heel wat uitdagingen.

Het verhaal van India

In India is alles vele malen groter dan in België.

Koers in bezet Palestina

Sport is politiek in Israël, maar ook in Palestina. Israël bouwt het wielertoerisme uit om het land te “normaliseren”.

Hoe staten hun eigen waarheid creëren

Vaker en makkelijker dan ooit creëren staten hun eigen waarheden. Een arsenaal aan digitale hulpmiddelen helpt hen daarbij.

SOS Syrië en Turkije

Syrië en Turkije werden begin februari getroffen door een verwoestende aardbeving. Volledige steden werden herleid tot puin, afgelegen dorpen aan hun lot overgelaten.

De humanitaire corridor naar Oekraïne

De Oekraïense regio aan de grens met Roemenië, Hongarije en Slovakije is de veiligste van het land. Daarom passeren er veel Oekraïners uit getroffen gebieden.

Hoe staten geven en nemen met papieren

Papieren en de rechten die eraan verbonden worden, zijn broos en fragiel. Talloze verhalen en mensenlevens tonen dat aan.

Pagina's