De internationale jacht op mankracht

Wereldwijd gaan bedrijven op zoek naar arbeid in andere landen.

Kinshasa door de ogen van...

Kinshasa telt ruim 15 miljoen mensen en de stad blijft steeds verder uitdijen. De demografische explosie plaatst de bewoners voor heel wat uitdagingen.

Het verhaal van India

In India is alles vele malen groter dan in België.

Koers in bezet Palestina

Sport is politiek in Israël, maar ook in Palestina. Israël bouwt het wielertoerisme uit om het land te “normaliseren”.

Hoe staten hun eigen waarheid creëren

Vaker en makkelijker dan ooit creëren staten hun eigen waarheden. Een arsenaal aan digitale hulpmiddelen helpt hen daarbij.

SOS Syrië en Turkije

Syrië en Turkije werden begin februari getroffen door een verwoestende aardbeving. Volledige steden werden herleid tot puin, afgelegen dorpen aan hun lot overgelaten.

De humanitaire corridor naar Oekraïne

De Oekraïense regio aan de grens met Roemenië, Hongarije en Slovakije is de veiligste van het land. Daarom passeren er veel Oekraïners uit getroffen gebieden.

Hoe staten geven en nemen met papieren

Papieren en de rechten die eraan verbonden worden, zijn broos en fragiel. Talloze verhalen en mensenlevens tonen dat aan.

Kan de Congolese long de wereld redden?

Hoewel het Amazonewoud beduidend groter is, halen de tropische wouden in het Congobekken vandaag meer CO2 uit de lucht. Het is de krachtigste long ter wereld.

Wie staat het water nu al aan de lippen?

Ze vallen niet meer te ontkennen: de hittegolven, bosbranden, regenbommen, droogtes, toegenomen in aantal én in intensiteit.

Senegal, tolerantie troef?

Wat zijn Senegals troeven tegenover de risico’s van overlopend extremistisch geweld uit de Sahel? Met die vraag trok MO*journalist Kris Berwouts er naartoe.

Winst is belangrijker dan deelnemen

Topsport is een enorm winstgevende internationale industrie. Deze sector heeft onze visie op lichaamsbeweging ook intens veranderd.

Pagina's