©Nasser Road, Kristof Titeca
In beeld

Wat betekenen posters van Robocop en Bin Laden in Oeganda?

Het hoofd van Poetin, Saddam Hussein of Osama Bin Laden, gekleefd op het lichaam van Hollywoodfiguren zoals Robocop en Rambo. In de Oegandese Nasser Road zijn posters een daad van verzet. 
In beeld

Tussen nachtmerrie en solidariteit: zo overleven Oekraïners op de vlucht in eigen regio

De levens van deze Oekraïners zijn ingrijpend veranderd sinds de Russische invasie. MO*journalist Pieter Stockmans en fotograaf Xander Stockmans spraken hen persoonlijk in Oekraïne en Roemenië. Hun verhalen geven een inkijk in de nachtmerrie die ze doormaken, en de solidariteit die ze ervaren.
© Tessa Kraan
In beeld

‘Wij zijn de motor die Oekraïne draaiende houdt’

Door de oorlog in Oekraïne moesten al ruim tien miljoen mensen er hun thuis ontvluchten. Het merendeel van hen verlaat het land niet. Ze zoeken hun toevlucht in de relatief veilige steden in West-Oekraïne en dragen er hun steentje bij. ‘Het is een kwestie van tijd voor we deze oorlog winnen.’
© Martin Bertrand
In beeld

Een sprietje leefbaarheid tussen de woontorens van Hongkong

‘We zijn politieke en sociale wezens, maar we zijn ook levende wezens. Ons voortbestaan hangt af van de natuurlijke systemen. We hebben een design nodig waarin natuur, stad en cultuur elkaar ontmoeten.’ Dichtbevolkt Hongkong experimenteert daar volop mee.
© Giacomo Sini
In beeld

In deze Italiaanse buurt helpen jonge immigranten en oudere bewoners elkaar

De Garibaldi-buurt in het Italiaanse Livorno is een buurt voor de sociale onderlaag. Ze wordt gezien als een ruwe buurt, maar in deze straten komen de verhalen van de arbeidersklasse en van nieuwkomers samen en ontstaat een nieuw sociaal weefsel.
© Reuters / Luisa González
In beeld

LGBTQ+ in Colombia: ‘We worden met argusogen gevolgd’

Eén coronamaatregel in Colombia wakkerde discriminatie aan: de "Pico y Género". Op even dagen mochten vrouwen het huis uit, op oneven dagen de mannen. Maar wat met iedereen die zich niet per se man of vrouw voelt? De maatregel laat tot op vandaag zijn sporen na.
© Oscar Espinosa
In beeld

Hijra’s, van de mythologie naar de zelfkant

Ergens in het Ernakulam-district in de Indiase deelstaat Kerala brengt de 21-jarige Bhoomiku rustig make-up aan op haar gezicht. Bhoomiku kwam in maart 2019 aan in dit vluchthuis voor transgender vrouwen. Haar familie had haar uit huis gezet omdat ze een hijra is.
© Eloisa Lopez
In beeld

Het verborgen gelaat van autoritair populisme in de Filipijnen

Het is een nachtmerrie die je niemand toewenst, zelfs je ergste vijand niet. Je meisje sterft wanneer ze drie maanden is, en zelfs bij de begrafenis mogen je beschermende kledij noch handboeien uit om het lijkje even vast te nemen. Om afscheid te nemen.
© Reuters / Aly Song
In beeld

Domineert China de Aziatische eeuw?

Het zwaartepunt van de internationale orde van de toekomst ligt in Azië, daarover bestaat nauwelijks discussie. De Indiase wetenschappers Samir Saran en Akhil Deo schreven een boek waarin ze onderzoeken of die Aziatische eeuw ook een Pax Sinica wordt: een wereldorde onder leiding van China.
© Daniele Volpe
In beeld

In beeld: Ixil-Mayavolk zoekt 40 jaar later nog steeds naar vermiste en vermoorde familieleden

Als slachtoffers gerechtigheid eisen, zijn er altijd wel stemmen die oproepen om niet te focussen op wat voorbij is. Alsof het verleden ooit voorbij kan gaan zonder erkenning, veroordeling en herstel. In Guatemala zijn Ixil-families decennia na de burgeroorlog nog altijd op zoek naar hun vermiste familieleden. Daniele Volpe legt hun zoektocht al ja ...
© Jeroen Janssen
In beeld

In de Congolese voetsporen van Che Guevara

Maar liefst twaalf jaar duurde de research van stripauteur Jeroen Janssen en journaliste Hilde Baele over Jerome Sebasoni, die als jonge rebel de gids van Che Guevara in Congo werd. Ze goten hun zoektocht in een avontuurlijk en humoristisch verhaal vol bizarre wendingen. Wat deed Che Guevara eigenlijk in Congo?
In beeld

Gie Goris’ reis door de wereld in 16 beelden

Uit de stapels beelden die overbleven van reportages in meer dan 70 landen, koos Gie Goris 16 foto’s die ooit een verhaal illustreerden, maar nu samen een nieuw verhaal vormen. Een blik op de wereld die gedurende dertig jaar gezocht, gezien, bevraagd, begrepen en gefotografeerd werd.

Pagina's

Met de steun van

 2770  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.